Tuesday, 1 May 2012

7th class-cbse english (An alien hand) Chapter-9 (A tiger in the house) (Ruskin Bond)


Answer following questions in short.

Q1) Where was the little tiger cub hiding when Grandfather found him?
Ans1) The little tiger cub was hiding among the intricate roots of a banyan tree, when grandfather found the little tiger cub.

Q2) What did Toto do to entertain Timothy?
Ans2) Toto was a monkey. He teased Timothy and pulled his tail.

Q3) What did he do when Timothy lost his temper?
Ans3) Toto climbed up the curtains and got beyond reach of Timothy, when he lost his temper.

Q4) Where was Timothy most comfortable during the day? Where was he during the night?
Ans4) During the day Timothy felt most comfortable on the long sofa in the drawing room. At night he slept in the quarters of the cook, Mahmoud.

Q5) What was Grandmother’s prophecy about the cook? Did it come true?
Ans5) Grandmother feared that one day Timothy might get violent and kill and eat up mohmoud  because Timothy’s behaviour was changing.

Q6) What made Grandfather decide to transfer Timothy to the zoo?
Ans6) Grandfather decided to transfer Timothy to the zoo because he was growing dangerous day by day. He became less friendly. He started killing and ate up hens at night. He started following the cook, Mahmoud with evil intentions.

Q7) Why did Grandfather want Timothy to be put in another enclosure?
Ans7) Grandfather went to the Lucknow zoo to see the Timothy, his tiger. He saw a leopard in the next cage troubling and frightening him. He thought that it was the reason for the bad mood of the tiger. So he wanted Timothy to be put in another enclosure.

Q8) What shocked Grandfather in the end?
Ans8) Grandfather was shocked when he came to know that his pet tiger Timothy had died two months back due to pneumonia and the tiger licking his hands was a very dangerous one who was caught only a month back.

No comments:

Post a Comment